Pivovarská
|
PONDĚLÍ ÚTERÝ STŘEDA ČTVRTEK PÁTEK SOBOTA NEDĚLE |
O našem pivu
Pivovarská šenkovna | O našem pivu | O Plzeňském Prazdroji
Naše tankové pivo a proč čepujeme Prazdroj...
Tankové pivo Ideálním řešením je moderní systém nerezových tanků o objemu 5 hl či 10 hl, ve kterých je nepasterizované pivo uloženo v nepropustném recyklovatelném polypropylenovém vaku. Pivo při čepování vůbec nepřichází do kontaktu se vzduchem, což má pozitivní vliv na jeho kvalitu i trvanlivost. Nezbytnou podmínkou pro instalaci tankoven je určitá minimální týdenní výtoč piva. Kudy teče, tudy léčí? Není reklamním trikem, nýbrž dávno prověřenou pravdou, že Prazdroj je mezi pivy jedinečný i svými zdravotními účinky. Lékaři rádi potvrdí, že umírněná konzumace Prazdroje nejenom snižuje stres, ale podporuje i krevní oběh, snižuje riziko srdečních onemocnění, napomáhá při odstraňování trávicích obtíží a blahodárně ovlivňuje činnost ledvin. Někteří odborníci mluví dokonce o plzeňském paradoxu, zatímco požívání jiných druhů piv zvyšuje alespoň mírně krevní tlak, pití Prazdroje krevní tlak snižuje. |
Sanitace Za působení chemických a mechanických vlivů se likvidují nežádoucí mikroorganismy a nánosy pivního kamene v pivním vedení, proto sanitace pivního vedení a výčepního zařízení je jedním z nejdůležitějších předpokladů kvality čepovaného piva. Odborná sanitace by měla proběhnout jednou týdně. Základní vymytí pivního potrubí, včetně rozebrání výčepního kohoutu a jeho odmočení, pak každý den. Čepování Pivo se zásadně čepuje do řádně umyté sklenice, na kterou se mohou používat jen speciální mycí prostředky, které nemají žádný zápach a ve sklenici nezanechávají chuť, která by znehodnotila chuť samotného piva. Sklenice musí být vychlazená a mokrá, aby pivo neutrpělo při kontaktu teplotní šok. Správný způsob čepování pak zaručí pivu ideální chuť a říz. Nejen Pilsner Urquell je nejlepší čepovat na jeden zátah, takzvaně na hladinku. Zvolený způsob čepování piva zásadně ovlivňuje jeho chuť. |